Kategóriák
Uncategorized

Megvan versenyünk névadója

Magyar Sí Szövetség Kupa

A Szlovák Turisztikai Képviselet és budapesti Szlovák Intézet “A tél Szlovákiában kezdődik” elnevezésű, december 13-án megtartott bemutatóján írta alá Dr. Fürtsner József a síszövetség elnöke és Fehér Gyula a síbajnokság versenyigazgatója azt a megállapodást, mely szerint jövőre Magyar Sí Szövetség Kupa elnevezés alatt rendezik meg a 30 éves múlttal rendelkező neves gyermek síversenyt.

Dr. Fürtsner József a  síszövetség elnöke elmondta: a megállapodással  a hazai- és szlovákiai sítársadalmon átívelő kapcsolatrendszereket és szakértői bázisokat sikerül közös munkára összpontosítani. Ennek köszönhetően a jövő generációi számára sikerül további erős ösztönzést adni arra, hogy minél többen éljenek a szabad levegőn való mozgás lehetőségével, egyúttal megteremtve az esélyét annak, hogy az alpesi síversenyzők utánpótlása hosszútávon is széles körben biztosítva legyen.

Fehér Gyula a síverseny ötletgazdája illetve versenyigazgatója kifejtette: az elmúlt három évtizedben piaci szereplők, elsősorban különböző nagy autós márkák voltak a névadó támogatók, most azonban szintet lépett a verseny. Jelentős üzenete van annak, hogy a két évvel ezelőtt megújult síszövetség és vezetői a szárnya alá vette az amatőr síző gyermekek népszerű versenyét. Maga a verseny továbbra is megőrzi amatőr jellegét, a versenykiírás nagyjából marad, ami eddig volt. A versenyigazgató bízik abban, hogy a bajnokság know-howjának szélesebb körű megismertetésén felül, idővel sikerül újabb, innovatív ötletekkel jelentős potenciált találni, ösztönözve az amatőr sportolók és a versenysportolók közötti lehetséges együttműködési felületek kialakítását.

Az Alacsony-Tátrát bemutató sajtótájékoztatón szót kapott Dr. Jeszenszky Géza is, volt külügyminiszter, nagykövet aki nem mellesleg a síverseny legelső fővédnöke volt. Történészként és a Magyar Sí Szövetség egykori tiszteletbeli elnökeként kihangsúlyozta, hogy a hagyománytisztelet, a múlt értékinek megbecsülése mindig jó alapokat biztosít a továbblépésnek, a haladásnak.

A széles körű összefogásnak jó példája, hogy a Magyar Sí Akadémia szakemberei, az elmúlt évekhez hasonlóan, most is aktív részesei lesznek a verseny lebonyolításának. Klausmann Viktor az akadémia elnöke most is a rendezvény hivatalos szpíkere lesz.

Sona Jelínková a Szlovák Turisztikai Képviselet budapesti vezetője bízik abban, hogy idővel egyre több magyar síturista kedveli meg a szlovákiai síterepeket. Kiemelte, hogy  Donovaly már 10. alkalommal házigazdája a februárban megrendezésre kerülő Országos Amatőr Gyermek Síbajnokságnak, az az mostantól a Magyar Sí Szövetség Kupának, mely kitűnő alapja lehet további magyar-szlovák turisztikai együttműködések kiszélesítésre is.

A verseny fővédnöke most is Boris Kollár lesz, aki a szlovák parlament elnöke. Várhatóan személyesen megjelenik a díjátadón, annál is inkább mivel ő Donovaly síterepének a tulajdonosa.

A versenykiírása itt elérhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük